вівторок, 27 березня 2012 09:57

Екс-главу МВФ офіційно звинуватили в сутенерстві

Екс-главу МВФ офіційно звинуватили в сутенерстві
Стросс-Кану було дозволено залишитися на волі за умови внесення застави у розмірі 100 тисяч євро. Фото: xronika.az

Колишньому главі МВФ Домініку Стросс-Кану пред'явлені звинувачення в причетності до злочинної групи, що займалася сутенерством, повідомляє Agence France-Presse ввечері в понеділок, 26 березня, з посиланням на його адвокатів.

Офіційні звинувачення, за словами адвокатів, були пред'явлені Стросс-Кану після допиту, проведеного правоохоронними органами міста Лілль. Стросс-Кану було дозволено залишитися на волі за умови внесення застави у розмірі 100 тисяч євро.

Екс-глава МВФ висунуті в його адресу звинувачення категорично відкинув.

"Він рішуче заявив, що не визнає своєї провини і ніколи не підозрював, що жінки, яких він зустрічав, були повіями", - повідомив один з адвокатів Стросс-Кана - Рішар Малька (Richard Malka).

Звинувачення пред'явлені Стросс-Кану в рамках справи про злочинну мережі, що поставляла повій з лілльського готелю Carlton на вечірки за участю високопоставлених гостей в Париж і інші міста. Восени 2011 року в рамках розслідування цієї справи затримали декількох високопоставлених співробітників міської адміністрації та поліції Лілля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-главу МВФ затримали за сутенерство

Стросс-Кан спочатку проходив у цій справі свідком, проте потім правоохоронні органи запідозрили, що екс-глава МВФ знав про постачання повій. 21 лютого 2012 Стросс-Кан був узятий під варту в жандармерії Лілля, куди він був викликаний на допит. Через дві доби екс-главу МВФ відпустили на свободу, зобов'язавши його 28 березня з'явитися на новий допит.

Стросс-Кан тоді також повідомив правоохоронним органам, що не вважає себе винним у чому-небудь. При цьому він, за даними французьких ЗМІ, на допиті визнав, що був присутній на вечірках за участю дівчат з готелю Carlton, однак не знав, що вони є повіями.

У травні 2011 року Домінік Стросс-Кан став фігурантом іншого сексуального скандалу. Він був затриманий в США за звинуваченням у сексуальному насильстві над покоївкою готелю Sofitel. Після арешту Стросс-Кан пішов у відставку з поста директора-розпорядника МВФ.

Зараз ви читаєте новину «Екс-главу МВФ офіційно звинуватили в сутенерстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути