понеділок, 18 жовтня 2021 14:16

Страйк залізничників організував Ахметов, щоб не допустити підвищення тарифів - ЗМІ

Страйк залізничників організував Ахметов, щоб не допустити підвищення тарифів - ЗМІ
Найбільшими вантажовідправниками УЗ на сьогодні є підприємства групи Метінвест Ахметова-Новинського і ДТЕК Ахметова. Фото: "РБК-Україна"

"Італійський страйк", який розпочався 12 жовтня на підприємствах Укрзалізниці, організував Рінат Ахметов в інтересах своїх підприємств, для яких із 1 січня 2022 року тарифи мають підвищитися на 30%.

Допомагає олігархові народний депутат від "Батьківщини" Михайло Волинець, пише "Дзеркало тижня". У страйку беруть участь майже 900 членів "Вільної профспілки залізничників", контрольованої Волинцем.

"Члени профспілки не приймають локомотиви в роботу згідно з чинними нормами, чіпляючись до дрібниць. Через це УЗ затримує перевезення в період пікового сезону вивезення зерна в порти для експорту. ВПЗУ й Волинець вимагають підвищити зарплату, що логічно. І чомусь - змінити правління та наглядову раду УЗ. Показово, що коли у березні 2021-го УЗ очолював лояльний до Ахметова Володимир Жмак, Волинця зарплата залізничників не цікавила. Хоча тоді вона також не збільшувалася", - уточнює журналіст видання.

Найбільшими вантажовідправниками УЗ сьогодні є підприємства групи "Метінвест" Ахметова-Новинського і ДТЕК Ахметова. На перевезення руди й вугілля, вироблених їхніми підприємствами, зараз діють пільгові тарифи, які не покривають собівартості перевезення.

"Ймовірно, саме тому в УЗ немає грошей на підвищення зарплат", - пише видання.

За даними журналіста, керівник УЗ Олександр Камишін зараз веде переговори про підвищення зарплати із членами профспілки залізничників і транспортних будівельників Вадима Бубняка, де є більшість працівників УЗ. Угода може з'явитися вже найближчими двома тижнями.

На те, що страйк організував Ахметов руками Волинця, на думку журналіста, вказує те, що Волинець неодноразово грав на руку олігархові. А також те, що страйк активно висвітлює телеканал "Україна" Ахметова.

"Коли 2015 року ДТЕК вимагав підвищення тарифів на електроенергію, саме Волинець організовував протести шахтарів у Києві. Коли у вересні 2020-го Ахметов не міг поділити з Коломойським Криворізький залізорудний комбінат, саме Волинець організовував страйки на КЗРК. І він уже й не ховається", - підсумовують автори матеріалу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Путіна ще далеко: огляд найрозкішніших маєтків українських олігархів

Голова профспілки залізничників і транспортних будівельників Бубняк оголосив, що Укрзалізниця планує масове звільнення працівників - 30 тис. Також Укрзалізниця в рамках реформування структури й оптимізації посад-дублів управлінського персоналу скоротить майже третину штату центрального офісу - 700 працівників.

Зараз ви читаєте новину «Страйк залізничників організував Ахметов, щоб не допустити підвищення тарифів - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути