Ексклюзиви
середа, 17 вересня 2008 11:35

Столицю шокувало самогубство 10-річної дитини

Над причинами трагедії й досі міркують батьки, вчителі та міліція. Перед загибеллю п"ятикласник попросив перевести його до іншої школи.

Щороку в Україні стається майже 12 тисяч самогубств, і ця кількість не меншає. Останній випадок взагалі шокував усю столицю, коли з 12 поверху стрибнув 10-річний хлопчина.

Трагедія сталася ввечері. П"ятикласник Владик Цибенко поїв, зробив уроки, підготувався до школи. Сестра із батько були вдома, а мати на роботі.

За годину до трагедії син обмовився, що хоче перейти до іншої школи. Розмову відклали, бо батько збирався до крамниці. Коли повернувся, побачив сина на підвіконні. Спинити його не встиг, і хлопчик зробив фатальний крок.

Свідки кажуть, бачили, як він сам стрибнув униз. П"ятикласник загинув на місці, оскільки травми були несумісні з життям. Школа, яку він забажав змінити, розташована прямісінько навпроти будинку. Тут трагедією шоковані. Хлопець якраз перейшов з початкової школи у дорослу.

Психіатри попереджають, в такому віці дитина здатна свідомо піти на суїцид. У більшості випадків причиною стає гостра психотравма. Тому радять батькам і вчителям звертати більше уваги на стан дітей.

Галина Пилягіна, професор кафедри дитячої психіатрії: "Світ дорослих і дітей настільки не співвідносний з погляду відчуття того, що відбувається. Якщо вчителька вважає, що вона просто ставить учня на місце, і пояснює як це треба, а дитина це сприймає не просто як психологічний пресинг, а жорстокість. Коли він говорить батькам, то найчастіше батьки стають на бік вчителя".

У випадку з Владиком Цибенком спеціалісти не змогли дошукатися істини.

Юрій Макеров, керівник кримінальної міліції у справах дітей Голосіївського РУ МВС України в м. Києві: "Як психолог сказав в школі - він був дуже уразливий".

Втім, доказів образи немає. Тому, імовірно, кримінальну справу не порушуватимуть, і винесуть постанову про нещасний випадок, повідомляє НТН

Зараз ви читаєте новину «Столицю шокувало самогубство 10-річної дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути