четвер, 06 грудня 2007 10:44

Статуетку левиці продали за $57 млн (ФОТО)

 
Статуетка "Левиця Гуенолла", виготовлена в Месопотамії п"ять тисяч років тому, продана в середу на аукціоні Sotheby"s в Нью-Йорку за 57,16 мільйона доларів США.

Сума, заплачена за "Левицю Гуенолла", є рекордною для скульптур будь-якого періоду. Попередній рекорд ціни на скульптури - 29,1 мільйона доларів, що належав бронзовій статуетці Пабло Пікассо "Tete de Femme" ("Голова жінки"), протримався менше місяця. Робота Пікассо була продана на аукціоні Sotheby"s 7 листопада 2007 року.

Представники Sotheby"s перед початком торгів розраховували, що "Левиця" буде проданий за 14-18 мільйонів доларів, проте фінальна ціна перевищила верхню межу естімейта більш, ніж в три рази. У боротьбі за "Лева" брали участь відразу п"ять покупців, переможець аукціону традиційно побажав зберегти своє ім"я в таємниці.

"Левиця Гуенолла" - 13-сантиметрова статуетка з вапняку - з 1948 року належала відомому американському колекціонерові Алістеру Бредлі Мартіну, і, з його дозволу, виставлялася в експозиції Бруклінського музею мистецтв.

Оголошуючи про рішення продати статуетку, колекціонер повідомив, що всі виручені за неї засоби будуть направлені до спеціального добродійного фонду, пише Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Статуетку левиці продали за $57 млн (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути