середа, 20 лютого 2008 16:31

Стартував підрахунок "оскарівських" голосів

Стартував підрахунок "оскарівських" голосів
Увечері у вівторок почався підрахунок голосів, поданих членами Американської кіноакадемії за номінантів на премію "Оскар" в 2008 році.

Останні 74 року лауреатів визначають фахівці аудиторської компанії Pricewaterhousecoopers, які віддаляються в засекречене місце на півдні Каліфорнії і уручну перераховують всі шість тисяч бюлетенів. Всього в цьому процесі беруть участь 12 чоловік, проте запечатувати конверти з іменами будуть лише двоє: Бред Олтманс і Рік Росас.

Окрім них жоден з голосів, що беруть участь в підрахунку, не знає, хто саме отримає "Оскар". Всі бюлетені випадковим чином діляться на чотири частини, потім дані, отримані чотирма групами, Олтманс і Росас зводять разом і приступають до підготовки конвертів.

Як розповіли Олтманс і Росас, вони заздалегідь готують картки з іменами номінатів, по дві на кожного. Коли конверт запечатаний, зайві картки знищуються. Підрахунок у всіх 24 номінаціях повинен бути закінчений до вечора п"ятниці. До самого моменту оголошення переможців конверти зберігаються у Олтманса і Росаса, вони особисто передають їх до рук тим, хто виходить на сцену кінотеатру "Кодак" вручати статуетки.

У єдиних двох чоловіків в світі, хто заздалегідь знає імена лауреатів "Оскара", існує свій ритуал - вранці в неділю, за декілька годин до церемонії, вони читають прогноз газети The LosAngeles Times і "сміються" над кінокритиками.

Нагадаємо, церемонія вручення "Оскара" почнеться в понеділок 25 лютого в 3:00 повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Стартував підрахунок "оскарівських" голосів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути