вівторок, 12 грудня 2023 08:40

Спецтема: Війна Росії проти України

США розробляють з Україною нову стратегію війни - NYT

США розробляють з Україною нову стратегію війни - NYT
Україні доведеться боротися з обмеженим бюджетом. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Сполучені Штати Америки та Україна розходяться у думках щодо того, як саме вести війну проти Російської Федерації.

Стратегії ведення війни США та України відрізняються, пише New York Times. Наразі країни розробляють нову - спільну.

"У Вашингтоні вважають, що Україна має зосередитися на обороні, нарощуванні сил та підготовці до затяжної війни. Офіційний Київ натомість хоче перейти в наступ, аби досягти вигідніших умов для переговорів. Розглядаються стратегії, пов'язані з ударами по окупованому Криму, військових заводах, складах зброї, залізничних лініях та з "символічними перемогами". Один із колишніх українських високопосадовців відмовився обговорювати з NYT ідеї Києва, але назвав план дуже сміливим", - йдеться у матеріалі.

За словами видання, українські військові та чиновники просять у західних країн мільйони артилерійських снарядів із західних запасів. А США намагаються підготувати Україну до того, що кількість допомоги, яку вона отримає, може скоротитися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зробив пропозицію керівниками американських оборонних компаній

"Ставки величезні. Без нової стратегії та додаткового фінансування, на думку американських чиновників, Україна може програти війну. Україні доведеться боротися з більш обмеженим бюджетом. Українське командування побоювалося, що прорив на півдні спричинить великі втрати. Поділивши сили, замість рішучого прориву виникла патова ситуація. У Києві вважають, що американські очікування були нереалістичними, особливо з огляду на можливості українських Повітряних сил", - сказано в публікації.

Розбіжність поглядів українських та американських генералів ускладнює становище. Київ вважає схід головним напрямком бойових дій, а Вашингтон - південь.

США надали Україні масштабну допомогу на суму понад $111 млрд за два роки. Проте останнім часом зростає кількість республіканців, які виступають проти подальшої підтримки України.

Розпочалася 657-ма доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Протягом минулої доби відбулося 89 бойових зіткнень, повідомив уранці 12 грудня Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «США розробляють з Україною нову стратегію війни - NYT». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути