понеділок, 11 червня 2007 18:39

США підтримують створення центру по збагаченню урану в Ангарі

США підтримують ініціативу уряду Росії зі створення міжнародного центру по збагаченню урану в Ангарі, заявив в понеділок в Астані заступник держсекретаря США Джон Руд.

"США підтримують ініціативу, яку висунув уряд Росії з підтримкою уряду Казахстану по створенню відкритого для багатьох країн світу центру по збагаченню урану в Ангарі", - сказав Рід на прес-конференції після закінчення третьої зустрічі учасників Глобальної ініціативи по боротьбі з актами ядерного тероризму.

Американський дипломат відзначив, що збагачений уран може бути не тільки паливом для реакторів на АЕС, але і може бути збагачений до того рівня, коли він, в принципі, може бути використаний і в ядерній зброї.

"Баланс між вирішенням проблеми надійного забезпечення АЕС паливом з одного боку, і, з іншого боку - недопущенням розповсюдження атомної зброї, є вельми складним завданням. Нам здається, що пропонований об"єкт в Ангарі - це якраз дуже практичний шлях, запропонований Росією і Казахстаном в пошуку такого балансу", - уклав заступник держсекретаря, повідомляє Газета.ру.

Зараз ви читаєте новину «США підтримують створення центру по збагаченню урану в Ангарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути