середа, 16 квітня 2008 12:48

США не скорочуватимуть свій військовий контингент в Південній Кореї

США і Південна Корея припинять заплановане на цей рік скорочення американського військового контингенту.

Зазначимо, що наразі чисельність американських військ на півдні Корейського півострова становить 28500 осіб.

Анонімні військові джерела повідомили, що міністерство оборони США не виведе до кінця року згідно з планом 3500 військовослужбовців.

Як відомо, в 2004 році, коли адміністрація екс-президента Но Му Хена домовилася з офіційним Вашингтоном про скорочення контингенту ЗС США, на півдні Кореї перебуває 37500 американських військовослужбовців.

В умовах ядерної і ракетної загрози, котра триває, з боку КНДР скорочення чисельності американських військ призведе до ослаблення спільної боєготовності двох союзників, зазначають джерела.

Тому командуючий ЗС США в Південній Кореї генерал Буруелл Белл закликав офіційний Вашингтон підтримати прохання президента РК Лі Мін Бака, якщо той під час майбутнього в Кемп-Девіді саміту з Джорджем Бушем наполягатиме на припиненні виведення американських військ з країни.

Зазначимо, що нещодавно аналітики центральної газети КНДР "Нодон синмун" заявили, що Південнокорейський уряд повинен вивести зі своєї території американську ядерну зброю в тому випадку, якщо ця країна дійсно прагне до денуклеаризацї Корейського півострова, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «США не скорочуватимуть свій військовий контингент в Південній Кореї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути