четвер, 29 березня 2007 15:58

США хочуть будувати ПРО з Росією

Заступник державного секретаря США Деніель Фрід висловився за спільну роботу Москви і Вашингтону в рамках Ради Росія-НАТО для створення загальної системи ПРО з метою захисту від Ірану.

В четвер в ефірі телеканалу "Вєсті 24" Фрід прокоментував заяви про те, що РФ може відновити виробництво і поставити на бойове чергування ракети середньої дальності у відповідь на створення системи американською ПРО в Східній Європі.

"Мені не здається, що це дуже вдала відповідь. Та скромна система ПРО, яку зараз розробляють США, не є загрозою для Росії", - заявив Фрід. "Набагато краще буде, якщо Росія і США стануть працювати разом в Раді Росія-НАТО, щоб в результаті створити загальну систему, яка зможе захищати від загальних погроз, а ці погрози такі ж серйозні для Росії, як для США", - заявив Фрід. За його словами, такий захист необхідний "від Ірану і інших країн", які можуть "безвідповідально розробляти балістичні ракети і ядерні боєголовки до них".

Сьогодні, відповідаючи на цю ініціативу лідера США, глава МЗС РФ заявив, що для обговорення розміщення ПРО в Європі необхідний максимально широкий формат консультацій. "Можу тільки підтримати пропозиції, які висунув президент Буш, - провести саме консультації, а не якісь брифінги з питань розміщення елементів ПРО", - сказав російський міністр.

Сьогодні ж про необхідність консультацій з Росією з питання ПРО висловився і Європарламент. Євродепутати провели дебати з проблеми створення систем ПРО в Європі, повідомляє Newsru.com.
Зараз ви читаєте новину «США хочуть будувати ПРО з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути