середа, 25 грудня 2019 17:05

Співробітники СБУ організували схему "відкатів" на держпідприємстві

  Зловмисники вимагали 800 тис. грн "відкату". Фото: ДБР
Зловмисники вимагали 800 тис. грн "відкату". Фото: ДБР

Співробітники Державного бюро розслідувань викрили злочинну схему вимагання 800 тис. грн "відкатів" службовими особами держпідприємства "Артемсіль" та працівниками СБУ.

Гроші вимагали за сприяння у пришвидшеному перерахуванні грошових коштів згідно підписаних актів-приймання виконаних підрядних робіт, замовником яких було держпідприємство. Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Організаторів схеми затримали.

"Серед учасників схеми встановлено – заступника начальника управління Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях, заступника начальника одного з відділів Управління Служби безпеки України в Запорізькій області, а також ряд службових осіб держпідприємства стратегічного значення "Артемсіль", - сказано в повідомленні.

Зловмисники з метою вимагання грошей створювали штучні перешкоди суб'єктам господарської діяльності під час процедури підписання актів-приймання виконаних підрядних робіт по укладеним договорам, затягували терміни перерахунку грошових коштів за виконані роботи, за ініціативою правоохоронців надсилали офіційні листи (повідомлення) до уповноважених суб'єктів із вимогою проведення перевірок дотримання вимог чинного законодавства суб'єктами господарської діяльності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліцейський продавав службову інформацію в РФ

Правоохронці відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 ККУ "Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі". Наразі триває досудове слідство.

 

У Новомосковську Дніпропетровської області співробітників державного кадастру піймали на хабарі. Зловмисники отримували гроші через посередника.

Зараз ви читаєте новину «Співробітники СБУ організували схему "відкатів" на держпідприємстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути