понеділок, 14 квітня 2008 14:28

Сомалійські ісламісти захопили адміністративний центр провінції Хіран

Загони сомалійськи повстанців з радикального ісламського угрупування "Аш-Шабааб" захопили минулої ночі місто Беледуейне - адміністративний центр провінції Хіран. Глава провінції Юсуф Дабогед з особистою охороною втік. Услід за ним місто покинув без бою і урядовий гарнізон.

Як повідомило в понеділок місцеве радіо, бойовики "Ан-Шабааб" під час нальоту на місто захопили приватну школу і вбили п"ятеро викладачів англійської мови, серед яких двоє кенійців, один британець і два сомалійця.

Антиурядові сили з числа прихильників поваленого минулого року "Союзу ісламських судів" активізували останнім часом бойові операції в центрі країни. Нагадаємо, що на початку квітня ісламісти захопили місто Булобарде.

Зазвичай екстремісти здають міста після того, як туди підтягаються урядові війська, підтримувані ефіопськими союзниками. Іноді бойовики просто вбивають всіх військових, відбирають у них зброю і звільняють ув"язнених, після чого залишають захоплене місто.

В результаті громадянської війни в Сомалі, яка триває вже 17 років, в країні щодня гинуть десятки людей. За даними ООН, вже більше мільйона людей лишилися без даху, і ситуація з кожним днем продовжує погіршуватися, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Сомалійські ісламісти захопили адміністративний центр провінції Хіран». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути