середа, 04 липня 2007 11:51

Сьогодні американці святкують День незалежності

Сьогодні жителі Америки відзначають День незалежності. Більшість американців називають це свято просто за його  датою - "Четверте липня". Саме ця дата вважається днем народження Сполучених Штатів як вільної і незалежної країни.

Згідно історії, 4 липня 1776 року у США була підписана Декларація незалежності. Жителі 13 британських колоній, розташованих уздовж східного узбережжя сьогоднішньої території Сполучених Штатів, вели війну з англійським королем і парламентом.

У ході війни колоністи зрозуміли, що б"ються за власну незалежність від Англії. Нові переконання були чітко сформульовані у Декларації незалежності, яку підписали керівники колоній. Це був перший офіційний документ новоутворених Сполучених Штатів Америки.

У зв"язку з проведенням масових заходів у країні посилені заходи безпеки. Як відзначає влада США, ніякої конкретної загрози не очікується. Саме святкування обійдеться у  2,5 мільярда доларів, повідомляє Правда.ру.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні американці святкують День незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути