пʼятниця, 21 червня 2013 11:25

Щоб зробити закордонний паспорт, українці змушені звертатися до турфірм

Щоб зробити закордонний паспорт, українці змушені звертатися до турфірм
Фото: gazeta.lviv.ua

Тисячі українців намагаються подати документи в імміграційну службу для отримання закордонного паспорта. Але у великих містах України це стає майже неможливим, пише ТСН.

Черги в пункти прийому паспортів доводиться займати вночі. Це - лише перший, стихійний етап подачі документів. Щоб його пройти, 26-річний киянин Дмитро займав місце о 4:30 ранку. Саме перші 50 щасливчиків потрапляють у нову чергу. Вона встановлюється вже офіційно з початку робочого дня пункту прийому імміграційної служби України. Отримати номерок Дмитро зміг лише з 3-го разу. Перші 2 рази приїжджав занадто пізно, о 9:00 і 7:00.

Щоб не чергувати під дверима імміграційної служби, записатися на прийом можна через Інтернет. Ірина випробувала таке нововведення. Але безрезультатно.

"Є лише кілька хвилин, коли оновлюється сайт - близько 8 ранку. Кілька разів пробувала, але не вийшло - немає вільного місця", - каже жінка.

Єдиним виходом для українців, які не можуть проводити в черзі по кілька днів - переплачувати потрійну ціну за документ посередникам.

Прес-аташе державної міграційної служби пояснює такі черги сезоном літніх відпусток. Більше того, змінили умови для отримання паспорта-якщо ви зареєстровані, наприклад, у Львові, отримати закордонний паспорт можна у будь-якому іншому місті України. Від такого нововведення "страждають" великі міста. Тому городяни, щоб не стояти в черзі, звертаються до турфірм. Коштує таке задоволення в середньому від 800 до 3000 грн. Державна міграційна служба оформляє паспорти значно дешевше. Втім, полегшити систему отримання закордонних паспортів найближчим часом не може через обмежене фінансування. Тому закликає потенційних туристів не затягувати з подачею документів.

Зараз ви читаєте новину «Щоб зробити закордонний паспорт, українці змушені звертатися до турфірм ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути