пʼятниця, 07 червня 2013 20:18

МЗС України почав оформлення і видачу біометричних закордонних паспортів

МЗС України почав оформлення і видачу біометричних закордонних паспортів
Фото: tsn.ua

Міністерство закордонних справ України та зарубіжні дипломатичні установи почали оформлення та видачу громадянам України, які постійно проживають або тимчасово перебувають за кордоном, біометричних паспортів громадянина України для виїзду за кордон.

Як повідомляє департамент інформаційної політики МЗС України в п'ятницю, видача оформлення документів розпочато 7 червня в рамках виконання плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України і в рамках реалізації закону України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу або її спеціальний статус ".

У прес-службі МЗС зазначили, що першими біометричні паспорти вже наступного тижня зможуть отримати громадяни України, які подали клопотання про оформлення паспортів в посольстві України в Молдові та консульстві України в Бельцях.

"Найближчим часом всі виготовлені паспорти нового зразка будуть передані в дипломатичні установи України за кордоном для видачі громадянам України", - підкреслили в міністерстві.

Також у МЗС відзначили, що на сьогодні 90 дипломатичних установ України забезпечені необхідним обладнанням для оформлення паспортів нового зразка.

Зараз ви читаєте новину «МЗС України почав оформлення і видачу біометричних закордонних паспортів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути