пʼятниця, 07 червня 2013 06:30

Біометричні паспорти вироблятиме консорціум "ЄДАПС"

Тендерна комісія Державної міграційної служби визначила переможця конкурсу на виробництво біометричних закордонних паспортів. Ним став консорціум "ЄДАПС" — лідер у сфері виробництва та захисту ідентифікаційних документів. Про це повідомляє видання "Вісник державних закупівель".

Конкурс проводили на виконання Закону "Про Єдиний демографічний реєстр і документи, що засвідчують особу та її спеціальний статус", який набрав чинності 6 грудня торік. Саме він передбачає впровадження в Україні електронних паспортів для виїзду за кордон. Єдині зразки бланків документів, що засвідчують особу, Кабінет міністрів затвердив постановою від 13 березня.

Пропозицію взяти участь у державному проекті з виробництва документів нового покоління Державна міграційна служба робила чотирьом українським підприємствам. Розіслала їм офіційні листи, повідомляють на веб-порталі "Державні закупівлі". Та лише  консорціум "ЄДАПС" підтвердив готовність і можливість випускати біометричні паспорти.

— Ми володіємо всім необхідним виробничим, технологічним і науковим потенціалом для впровадження подібних програм, — говорять представники "ЄДАПСу". — Також маємо досвід реалізації великих міжнародних проектів із випуску біометричних паспортів.

Впроваджуючи біометричні документи, Україна виконує головну вимогу Європейського Союзу. Вона передбачена Планом дій щодо лібералізації візового режиму між нашою країною та ЄС від 22 листопада 2010 року. Наявність біометричних документів дозволить українцям у майбутньому подорожувати Європою без оформлення віз.

Раніше "ЄДАПС" неодноразово заявляв про те, що готовий приступити до виробництва біометричних паспортів та низки інших документів, передбачених Законом про демографічний реєстр. Підприємства консорціуму повністю оснащені необхідними для цього технологіями та обладнанням. Також запевняє, що для старту масової видачі е-документів додаткові бюджетні витрати потрібні не будуть.

Зараз ви читаєте новину «Біометричні паспорти вироблятиме консорціум "ЄДАПС" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути