вівторок, 04 червня 2013 14:47

ЄДАПС виграв тендер на виробництво біометричних паспортів для українців

ЄДАПС виграв тендер на виробництво біометричних паспортів для українців
З 4 підприємств у тендері переміг ЄДАПС. Фото: 2000.net.ua

Тендерна комісія Державної міграційної служби визначила ЄДАПС переможцем конкурсу на виробництво електронних (біометричних) закордонних паспортів.

Про це повідомляє інформаційне агентство "Наш Продукт" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

ДМС розіслала офіційні листи чотирьом українським підприємствам з пропозицією про участь у державному проекті з виробництва документів нового покоління. Однак з 4 підприємств тільки ЄДАПС зміг підтвердити готовність і можливість випускати електронні (біометричні) паспорти.

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів постановою від 13 березня №185 "Деякі питання виконання закону України" Про Єдиний державний демографічний реєстр і документах, які підтверджують громадянство України, посвідчують особу або її спеціальний статус" затвердив єдині зразки бланків документів, що засвідчують особу.

Впроваджуючи біометричні документи, Україна виконує головну вимогу ЄС, передбачену Планом дій щодо лібералізації візового режиму між нашою країною та Європейським Союзом від 22 листопада 2010 року. Наявність біометричних документів дозволить українцям в майбутньому подорожувати Європою без оформлення віз.

ЄДАПС раніше неодноразово заявляв про те, що готовий приступити виробництву біометричних паспортів та низки інших документів, передбачених Законом про демографічний реєстр.

Також повідомлялося, що для старту масової видачі е-документів українцям додаткові бюджетні витрати не будуть потрібні.

Зараз ви читаєте новину «ЄДАПС виграв тендер на виробництво біометричних паспортів для українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути