четвер, 24 червня 2021 14:15

Що з народжуваністю? Аналітик показав невтішну статистику

Що з народжуваністю? Аналітик показав невтішну статистику
У столиці незначне падіння народжуваності обумовлює міграція студентів з регіонів. Фото: pixabay.com

В Україні шостий рік поспіль знижується рівень народжуваності. Проти 2015 року він упав на 34% за перших чотири місяці 2021-го.

У деяких областях падіння народжуваності ще вище. Майже вдвічі вона скоротилася в Кіровоградській (-44%), Сумській (-43%), Дніпропетровській (-43%), Запорізькій (-42%), Донецькій (-42% ), Чернігівській (-42%), Полтавській (-41%) і Черкаській (-40%) областях, написав системний аналітик Євгеній Істребін у Facebook.

"У Чернівецькій та Закарпатській областях падіння не таке значне, ймовірно, через близькість кордону. Люди працюють поза Україною, але дітей народжують тут", - зазначив аналітик.

У столиці незначне падіння народжуваності зумовлює міграція студентів із регіонів, які згодом залишаються жити в Києві та народжують дітей.

"Україна вимиратиме зі швидкістю 0,6-0,8 відсотка щороку. У чисельному вираженні це мінус 270-330 тисяч щороку", - підсумував Істребін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уперше за 50 років населення Китаю зменшується

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попри пандемію, народилося найбільше дітей за 23 роки

У Японії з населенням 126 млн осіб 2020 року народилося 840,8 тис. дітей. Це найменше з 1899-го, коли японський уряд почав вести таку статистику. Аналітики очікують, що вплив пандемії на народжуваність буде ще помітніший 2021 року. За попередніми даними, з січня до березня 2021-го кількість народжень в Японії в річному еквіваленті знизилася на 9,2%. Упродовж року ця кількість може впасти до рівня 700 тис. Це означає досягнення цієї позначки на 10 років раніше, ніж прогнозувалося раніше.

Зараз ви читаєте новину «Що з народжуваністю? Аналітик показав невтішну статистику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути