середа, 23 грудня 2009 10:48

Снігова стихія поб"є рекорди виплат страхових компаній Європи

Снігова стихія поб"є рекорди виплат страхових компаній Європи

Європейські страхові компанії почали підрахунок збитків від небувалого снігопаду, що став причиною численних аварій і збоїв у транспортному сполученні Європи.

Як повідомив представник німецької страхової компанії Munich Re Міхаель Абле, збиток від снігопадів, які обрушилися на Європу,  може перевищити рекорди останнього часу.

"Зараз складно назвати точну суму збитків, їх розмір ми ще не рахували, втім, слід визнати, що транспортна інфраструктура постраждала сильніше, ніж на початку цього року", - сказав він.

Тоді тільки Великобританія, за підрахунками Федерації малого бізнесу країни, втратила близько 4,2 млрд дол.

Найбільшим стихійним лихом за останні роки став шторм "Емма". У 2008 р. "Емма" стала причиною смерті 14 чоловік. Тоді розмір матеріальної шкоди в країнах Європи, за оцінкою Munich Re, склав 2 млрд дол

На початку цього тижня снігопади майже паралізували економічне життя Європи. У Франції сніг став причиною скасування 20% рейсів з аеропорту імені Шарля де Голля. Розталий сніг став причиною збоїв у роботі залізничних експресів Eurostar, що здійснюють пасажирське сполучення між Великою Британією, Францією та Бельгією.

У п"ятницю вночі в тунелі під Ла-Маншем зупинилися п"ять потягів і більше 2,5 тис. пасажирів провели близько 16 годин на холоді і темряві, поки не з"явилися рятувальники.

Як повідомляють французькі ЗМІ, від 50 до 90 тис. пасажирів чекають можливості виїхати. Учора Eurostar пообіцяв насамперед відправити до місця проходження пасажирів з датою від"їзду 20 грудня.

Пасажири з квитками на більш пізній термін ризикують зустріти Різдво в дорозі. Усього через збій було анульовано 125 тис. квитків. Eurostar готується компенсувати постраждалим пасажирам збиток. Сума виплат поки не оголошена, проте нескладно підрахувати, що якщо поїздка в один кінець з Лондона в Париж коштує 120 євро, то компанії доведеться розщедритися, щонайменше, на 15 млн євро.

Сильно дісталося і Німеччині. Через обмерзання злітно-посадочної смуги були закриті аеропорти у  Франкфурті-на-Майні (скасовано 270 рейсів за три дні) і Дюссельдорфі (скасовано 200 рейсів за три дні). У федеральній землі Нижня Саксонія на залізничних коліях встав регіональний експрес ICE, пасажири якого були евакуйовані. Крім Німеччини і Франції було порушене авіасполучення в Бельгії та Нідерландах.

У країнах Центральної та Східної Європи снігопади і холодна погода стали причиною людських жертв. У Польщі до смерті замерзли 47 осіб, у Хорватії - п"ять.

РБК-Україна

Зараз ви читаєте новину «Снігова стихія поб"є рекорди виплат страхових компаній Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути