Ексклюзиви
середа, 02 грудня 2009 14:00

Слухання у справі Дем"янюка відмінили через його хворобу

Слухання у справі Дем"янюка відмінили через його хворобу

Засідання у справі Івана (Джона) Дем"янюка в середу було перенесене, оскільки лікарі визначили, що він занадто хворий для того, щоб постати перед судом, повідомляє Associated Press.

Головний суддя Ральф Альт повідомив, що доктор, який оглянув Дем"янюка в тюремній лікарні за дві години перед початком засідання визначив, що він страждає на лихоманку, викликану невідомою інфекцією. Лихоманка продовжувала посилюватися не зважаючи на ліки, і доктор вирішив, що небезпечно буде транспортувати його до суду.

Сьогодні суд мав вислухати свідчення 40 жертв концтабору та їхніх родичів, які приєдналися до позову в суд, що дозволяється німецькою системою законодавства.

Повірений близько 30 з них Майкл Кох сказав, що його клієнтів "трохи турбує" таке рішення, проте сам він розуміє, що вони зможуть розповісти свої історії і в інший день.

Дем"янюк виглядав дуже слабким протягом перших двох днів суду, сидячи в інвалідному кріслі вкритому ковдрою. Хоча під час перерв він розплющував очі і розмовляв зі своїми адвокатами.

Суддя Альт додав, що не знає, коли продовжиться суд, але припускає, що рішення у справі може бути оголошене ще до підсумкового слухання 21 грудня.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Слухання у справі Дем"янюка відмінили через його хворобу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути