субота, 06 червня 2020 15:17

Скільки мостів відновлять найближчим часом

Скільки мостів відновлять  найближчим часом
В Україні планують відремонтувати 1385 мостів за 5 років pixabay.com

Безпека і надійність є ключовими пріоритетами з добудови моста в Запоріжжі та реалізації інших важливих проектів дорожньої інфраструктури в рамках національної програми відновлення мостів і "великого будівництва".

На цьому акцентував міністр інфраструктури Владислав Криклій під час робочої поїздки в Запорізьку область, повідомляє Урядовий портал.

"Запорізький міст-ключовий проект Національної програми "велике будівництво". Вперше за дуже довгий час навколо питання розвитку дорожньої інфраструктури об'єдналися Президент, Уряд, депутати та місцева влада. Ми маємо надійного підрядника з досвідом втілення великих інфраструктурних об'єктів по всьому світу. А також чітку стратегію фінансування об'єкта, що дозволить нарешті завершити будівництво і ввести в експлуатацію цей об'єкт", - зазначив Криклій, оглянувши хід будівництва моста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не можна займатися розвитком усього й одночасно — економіст розкритикував урядову програму стимулювання економіки

Він додав, що Національна програма відновлення мостів, анонсована нещодавно Президентом, буде розрахована на 5 років. Загальний бюджет програми становить 28,7 млрд, який не включає 73 штучні споруди, які вже втілюються в рамках "великого будівництва", і позакласові Мости (наприклад, міст у Запоріжжі).

У перший рік роботи програми планується оновити понад 100 мостів і шляхопроводів. Всього на даний момент в пріоритеті 1385 мостів, триває обстеження інших інфраструктурних споруд. "Для реалізації цієї програми вкрай важливо залучити якомога більше українських компаній і виробників. Це сигнал для ринку, адже 90% всього процесу мостобудування здатні забезпечити наші підприємства", - додав Криклій.

На добудову моста в Запоріжжі виділено фінансування в розмірі 2,76 млрд грн. Всього в 2020 році на відновлення доріг у Запорізькій області передбачено 5 млрд 840 млн грн.

На будівництво та реконструкцію доріг виділили 35 млрд грн. Відповідний законопроєкт Верховна Рада підтримала у першому читанні.

"За" проголосували 258 нардепів. Гроші виділять зі спеціального фонду для боротьби з коронавірусом в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Скільки мостів відновлять найближчим часом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути