вівторок, 16 листопада 2010 17:25

Скасовувати призов до армії ще рано - міністр

Скасовувати призов до армії ще рано - міністр

В Україні на сьогоднішній день актуальна змішана система комплектування армії.

Про це в інтерв'ю "Голосу України" заявив міністр оборони України Михайло Єжель.

"Нині маємо укомплектувати контрактниками не посади, наприклад, начальника складу чи писарчука, а посади, на яких люди відповідають саме за бойову готовність. Ідеться про молодших командирів. Має помінятися ставлення до контрактника, до сержанта", - заявив міністр.

За його словами, престиж контрактної служби має підвищуватися не лише завдяки фінансуванню: "Служба повинна бути цікавою і відповідальною. Тоді військовослужбовець-контрактник ставитиметься до виконання своїх обов'язків з усією віддачею".

"А якщо після щоденного ритуалу підняття Державного прапору, яке сьогодні відбувається в кожній частині, солдат, сержант чи контрактник не знає, чим йому зайнятися, то така армія нікому не потрібна. Наше завдання - задіяти всіх. Військова частина має працювати, як мурашник, де кожен чітко і відповідально виконує свою роботу", - вважає Єжель.

На думку міністра, подальша доля призову і строкової служби "вирішуватиметься на державному та законодавчому рівні".

"Я вважаю, що зовсім позбавлятися такої дієвої школи виховання захисників Вітчизни і справжніх чоловіків, як служба в армії за призовом, ще зарано. Крім того, ми повинні створити боєздатний резерв на випадок особливих ситуацій", - додав він.

Стосовно грошового забезпечення Єжель повідомив, що відповідно до вимог Президента України було здійснено збільшення вдвічі грошового забезпечення військових плав- та льотного складу.

"Також з 1 грудня грошове забезпечення офіцерського складу зросте на 55%, а військовослужбовці за контрактом отримуватимуть на 70% більше, ніж нині, а також будуть забезпечуватися безкоштовними обідами за рахунок бюджету Міноборони", - заявив міністр.

РБК-Україна

Зараз ви читаєте новину «Скасовувати призов до армії ще рано - міністр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути