неділя, 21 квітня 2019 00:15

"Сидів на робочих нарадах і перекладав те, що чув"

"Сидів на робочих нарадах і перекладав те, що чув"
Дмитро Сопін в 2016-му потрапив на мовний марафон: до 25-ї річниці незалежності треба було 25 днів спілкуватися українською. Фото: Віктор ФОМЕНКО

Три роки, як Дмитро Сопін кардинально змінив життя.

Про це чоловік розповів в інтерв'ю Gazeta.ua.

"Це був цілий комплекс: розлучився, кинув пити, змінив раціон, схуд на 19 кг, змінив гардероб, почав раніше лягати спати і займатися спортом - зарядка, пробіжки. Старе життя йшло в нікуди. Було дві головних справи: робота і напитись. Формальним приводом для змін стала сварка з дружиною і запалення гастриту. Розлучився, підлікувався і сказав собі: все, треба щось міняти. Найпростіше далося прощання з телевізором - віддав колишній. Найважче - зміна харчування", - сказав він.

Тоді ж перейшов на українську.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протестуючі планували зірвати зустріч

"Якось в інтернеті побачив рекламу роману Ліни Костенко "Записки українського самошедшого". Дістав цю книгу, прочитав - сподобалася. Потім у себе в загашнику знайшов повісті Скрябіна. Став захоплювати сам процес читання. В серпні 2016 потрапив на мовний марафон: до 25-ї річниці незалежності треба було 25 днів спілкуватися українською. Спочатку було важко: словниковий запас невеличкий. Та читання швидко його поновило. Плюс придумував власні вправи. Сидів на робочих нарадах і про себе українською перекладав те, що чув", - згадав чоловік.

Повне інтерв'ю з Дмитром Сопіним читайте у свіжому номері журналу "Країна".

Дмитро Сопін народився в Краснограді Харківської області, живе в Харкові. Працює інженером з метрології в газовидобувних компаніях. Знімає і монтує відео, займається латиноамериканськими танцями, грає на саксофоні.

Зараз ви читаєте новину «"Сидів на робочих нарадах і перекладав те, що чув"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути