четвер, 25 квітня 2019 20:05

Сергій Рибалка закликав президента України підписати прийнятий парламентом закон про стовідсоткову гарантію вкладів в націоналізованому Приватбанку

Сергій Рибалка закликав президента України підписати прийнятий парламентом закон про стовідсоткову гарантію вкладів в націоналізованому Приватбанку
Рибалка закликав Порошенка невідкладно підписати закон щодо гарантування державою вкладів фізичних осіб.

Екс-голова Комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергій Рибалка закликав президента України Петра Порошенка невідкладно підписати прийнятий закон про внесення зміни до Закону України "Про банки і банківську діяльність" щодо гарантування державою вкладів фізичних осіб (№5553 від 19.12.2016).

Про це він сказав у коментарі журналістам після завершення засідання фінансового комітету, на якому розглядалося питання роботи націоналізованого Приватбанку.

За словами депутата, цей законопроект був поданий президентом України ще в грудні 2016 року, як невідкладний у зв'язку з націоналізацією Приватбанку.

"Фінансовий комітет його одразу ж розглянув і парламент прийняв, щоб захистити вкладників Приватбанку. Вже минуло 2,5 роки, як закон був ухвалений, але президент його досі так і не підписав. Тому вимагаю невідкладного підписання цього документу, щоб гарантувати громадянам, що їхні гроші будуть збережені і відшкодовані у стовідсотковому обсязі", – наголосив Сергій Рибалка.

Політик повідомив, що на засіданні профільного комітету керівництво Приватбанку заявило, що банк працює в штатному режимі і вкладникам немає чого хвилюватися.

"Єдине, що розхитує цю ситуацію – інформація, яка з'являється в ЗМІ. Тому закликаю колишнього керівника Національного банку пані Гонтареву своїми недолугими заявами не розхитувати ситуацію в фінансово-банківській сфері. Ми повинні зробити все, щоб забезпечити стабільну роботу найбільшого банку в нашій країні і захистити кошти українських громадян. Фінансово-банківська система має працювати стабільно на благо держави", – резюмував Сергій Рибалка.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Рибалка закликав президента України підписати прийнятий парламентом закон про стовідсоткову гарантію вкладів в націоналізованому Приватбанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути