вівторок, 10 липня 2012 13:27

Селяни прийшли під міністерство агрополітики за землею

Селяни прийшли під міністерство агрополітики за землею
Земля біля Києва занадто дорога, щоб чиновники просто так віддали її селянам. Фото: sofiivka.wordpress.com

Близько 300 працівників радгоспу "Совки", що знаходиться у селі Софіївська Борщагівка та селі Пуща Водиця, сьогодні о 10:00 пікетували міністерство агрополітики, що по вулиці Хрещатик, 24. Селяни вимагають розпаювання землі радгоспу та зняття з посади теперішнього голову. За їх словами, він торгує їх землею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спілка "Міжгір"я" не видає пайовикам акти на землю

"Президент Ющенко, своїм указом, наказав розпаювати землю між працівниками та пенсіонерами радгоспу. Але виконувати його рішення уже два роки ніхто не хоче. На підприємстві працюють 300 наших селян, ще 200 є пенсіонерами, усі вони мали отримати по 15 соток землі. А нас тільки годують обіцянками. Голов підприємства назначає міністерство, і всі чотири попередні голови просто ігнорували селян. Вони кудись вивезли все поголів'я корів, ніби у них лейкоз, але м'ясо здали на продаж. Землю засіяли травою, але ж корів уже немає. Так вони працюють"?, — каже Микола Фисак, депутат сільради Софіївської Борщагівки.

Пікетувальники без плакатів, сидять на бордюрах та клумбах навколо міністерства. За півгодини, до них виходить представник міністерства та запрошує лідерів до переговорів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Селяни бояться виходити на поле

"У нас 600 гектарів землі. Її ціна на ринку 15-20 тисяч доларів за сотку. Через це селянам не дають землю, а нам положено, хто працював. Боїмось що землю просто заберуть, як зробили під забудовою Столичного ринку, що на окружній дорозі. Її взяли в радгоспу, але компенсацій ніхто не платив", - каже Віра Антонівна, жителька Пущі Водиці.

На переговорах селяни та представники міністерства домовились створити комісію з розподілу землі та провести виїзну сесію сільради. Її проведуть у наступний четвер в приміщенні радгоспу "Совки".

Зараз ви читаєте новину «Селяни прийшли під міністерство агрополітики за землею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути