неділя, 21 січня 2018 14:00

Секретність конфіскації грошей Януковича: ГПУ змусили розкрити причини

  Окружний адміністративний суд Києва зобов`язав ГПУ розкрити конкретні причини, чому було засекречено рішення щодо конфіскації "грошей Януковича". Фото: gottstat.com
Окружний адміністративний суд Києва зобов`язав ГПУ розкрити конкретні причини, чому було засекречено рішення щодо конфіскації "грошей Януковича". Фото: gottstat.com

Окружний адміністративний суд Києва зобов`язав ГПУ розкрити конкретні причини, чому було засекречено рішення щодо конфіскації "грошей Януковича".

Про це повідомляє проект "Марлін".

"Суд зобов`язав державного експерта з питань таємниць ГПУ надати пояснення чи докази існування обставин для рішення про присвоєння грифу "таємно" описовій частині вироку Краматорського міського суду Донецької області", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Причетність Гонтаревої до відмивання грошей Януковича перевірять

А також вказати дату прийняття такого рішення, особу, яка його приймала, та підстави присвоєння грифу "таємно" згідно Зводу відомостей, що становлять державну таємницю, затвердженого наказом Служби безпеки України.

Позов подали представники кіпрської компанії Akemi Management Limited, яка на думку прокурорів входить в так зване злочинне угрупування олігарха Сергія Курченка з найближчого оточення екс-президента Віктора Януковича.

10 січня арабський телевізійний канал "Аль-Джазіра" з Катару опублікував засекречене рішення Краматорського міськсуду від 28 березня 2017 року. У ньому йдеться про спецконфіскацію $1,5 млрд колишнього президента Віктора Януковича та його оточення. Гриф "цілком таємно" на рішенні поставив генпрокурор Юрій Луценко. Секретний документ має близько 100 сторінок. На них описується діяльність злочинної організації Януковича та її підрозділу — групи компаній "СЄПЕК" олігарха Сергія Курченка. Кошти відмивали через 400 українських й іноземних компаній, вони осіли на рахунках 10 офшорів. Гроші переказували в Ощадбанк і за них купували валютні облігації внутрішньої державної позики через фінансову компанію "Інвестмент Кепітал Юкрейн". Її пов'язують із президентом Петром Порошенком і головою Нацбанку Валерією Гонтаревою.

Зараз ви читаєте новину «Секретність конфіскації грошей Януковича: ГПУ змусили розкрити причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути