середа, 14 травня 2008 16:30

Сьогодні запускається пристрій, здатний знищити Землю (ФОТО)

Європейський центр ядерних досліджень CERN сьогодні опівночі запускає в роботу Великий адронний коллайдер - щонайпотужніший прискорювач елементарних частинок, який, на думку деяких експертів, здатний знищити все живе на Землі.

Великий адронний коллайдер (БАК), який повинен стати щонайпотужнішим в світі пристроєм, дозволить відповісти на багато фундаментальних питань сучасної фізики.

Фахівці вважають, що даний пристрій дасть інформацію про походження Всесвіту, оскільки дозволить відтворити умови, що сталися через одну трильйонну частку секунди після Великого вибуху. Хоча, можливо, що скоро наша планета припинить своє існування.

На думку деяких фізиків, існує відмінна від нуля вірогідність виходу експериментів, що проводяться в коллайдері, з-під контролю і розвитку ланцюгової реакції, яка за певних умов теоретично може знищити всю планету.

Фахівці вважають, що в коллайдері можуть з"явитися мікроскопічні чорні діри або ж утворюються згустки антиматерії, які захоплять матерію, що оточує нас.

Слід зазначити, що на всі ці доводи дослідники CERN наводять наукові дані, згідно з якими подібні побоювання визнаються необгрунтованими.

За матеріалами Хабрахабр, Вікіпедія

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні запускається пристрій, здатний знищити Землю (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути