субота, 15 березня 2008 11:00

Сьогодні - Всесвітній день прав споживачів

15 березня - Всесвітній день прав споживачів, який цього року проходить під девізом "Нездорове харчування підростаючого покоління".

Про це повідомили в Укрметртестстандарті.

У комітеті зазначили, що Світова організація Спілок споживачів (СОСС) у своєму посланні до світової спільноти з нагоди Світового дня прав споживачів відзначає, що батьки хочуть мати можливість вибирати здорові продукти для харчування своїх дітей, але їхні зусилля натикаються на величезну кількість реклами і розповсюдження шкідливих продуктів.

У травні 2007 року СОСС звернулася до Світової організації охорони здоров"я з проханням розробити міжнародний Кодекс щодо обмеження маркетингу шкідливого харчування, принципи якого рекомендує прийняти урядам всіх країн.

Вимоги до мінеральних речовин і вітамінів встановлені в Кодексі Аліментаріус (міжнародна система стандартів з харчової продукції, підготовлених ФАО/СООЗ при ООН), повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні - Всесвітній день прав споживачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути