вівторок, 18 листопада 2008 08:02

Сьогодні АМК розгляне обґрунтованість підвищення в Києві комунальних тарифів

Питання правомірності та економічної обґрунтованості багатократного підвищення Київською міською державною адміністрацією комунальних тарифів для юридичних осіб буде розглянуто в Антимонопольному комітеті України на спеціальному засіданні 18 листопада.

Як повідомили УНІАН у прес-службі АМК, таке рішення вчора прийняв виконувач обов"язків голови Комітету Олександр Мельниченко за результатами публічних слухань з цього приводу.

Зокрема, йдеться про визначення підставності розпоряджень КМДА N1487, 1488, 1489, якими з 1 грудня 2008 року передбачається збільшення тарифів на теплову енергію, постачання холодної води та водовідведення в 3-10 разів.

Адже, як з"ясував АМК, жодне з розпоряджень не містить оприлюдненої інформації щодо структури тарифів. Відсутні дані і щодо складу та рівня витрат, включених до розрахунку тарифів. Більше того, КМДА попередньо не обговорила з громадою запропоноване підвищення вартості комунальних послуг та їхні наслідки для громадян, не роз"яснила споживачам, на яких підставах розраховувалися нові тарифи, хоча все це і передбачено Законом України "Про житлово-комунальні послуги", йдеться у повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні АМК розгляне обґрунтованість підвищення в Києві комунальних тарифів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути