вівторок, 25 січня 2022 16:30

Ще дві країни рекомендують своїм дипломатам евакуюватися з України

Ще дві країни  рекомендують своїм дипломатам евакуюватися з України
Співробітники посольства Нідерландів в Україні та їхні родини можуть повернутися до Нідерландів за бажанням. Фото: mandry.club

У Канаді закликали своїх громадян уникати поїздок в Україну. Та залишити країну сім'ям дипломатів через побоювання нападу з боку Росії.

Крім того, в уряді Канади закликають своїх громадян уникати будь-яких поїздок в окупований Росією Крим та на непідконтрольні території Донецької та Луганської областей. Про це йдеться на сайті уряду.

"Уникайте несуттєвих поїздок в Україну через загрози з боку Росії і нарощування військової присутності в країні і навколо неї. Якщо ви перебуваєте в Україні, вам слід оцінити, чи є ваша присутність необхідною", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дві країни закликали своїх громадян не їхати в Україну

Також співробітники посольства Нідерландів у Києві та їхні рідні мають право за власним бажанням залишити Україну та повернутися додому через загрозу вторгнення Росії. Про це заявив міністр закордонних справ Вопке Гукстра, передає NOS.

"Співробітники посольства Нідерландів в Україні та їхні родини можуть повернутися до Нідерландів за бажанням", - сказав міністр.

Зазначається, що нідерландським дипломатам у Києві дозволили виїхати. Водночас ЄС працює над значним пакетом санкцій у разі вторгнення РФ.

За словами Гукстри, Нідерланди не вважають Україну небезпечною і не бачать причин для евакуації. Посольство у Києві працює у штатному режимі.

Станом на 24 січня лише чотири держави офіційно повідомляли про наміри "евакуювати" своїх дипломатів та членів їхніх родин з України.

"Евакуацію" готують США, Велика Британія, Австралія та Німеччина.

Зараз ви читаєте новину «Ще дві країни рекомендують своїм дипломатам евакуюватися з України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути