понеділок, 14 червня 2010 15:47

Саркозі звинуватили в спробі "берлусконізувати" французькі ЗМІ

Саркозі звинуватили в спробі "берлусконізувати" французькі ЗМІ

Менеджери з команди французького банкіра Матьє Пігасса звинуватили президента Ніколя Саркозі в спробі "берлусконізувати" національні засоби масової інформації. Звинувачення пов'язані з тим, що Саркозі викрили у чиненні тиску на головного редактора газети Le Monde Еріка Фоттороно.

Конфлікт почався через наміри глави Lazard France Матьє Пігасса, партнера Yves Saint Laurent П'єра Берже і медіамагната Ксавьє Нілу придбати газету Le Monde і вкласти в неї 100 мільйонів євро. Всі троє бізнесменів підтримують опозиційну Соціалістичну партію.

Дізнавшись про підготовку угоди, Ніколя Саркозі пригрозив головному редактору Le Monde позбавленням державної підтримки на суму 45 мільйонів євро. Фінансове становище Le Monde зараз таке, що якщо газета не знайде покупця, то вже в липні не зможе виплатити зарплати співробітникам.

Прихильники Пігасса вважають, що Саркозі спробував заблокувати угоду, оскільки побоюється, що Le Monde розгорне проти нього масштабну кампанію і завадить його переобранню на президентський пост у 2012 році.

Прем'єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі, з яким порівняли Саркозі опозиціонери, контролює більшу частину італійських ЗМІ. З тими газетами, які не належать голові італійського кабінету міністрів і публікують компромат на нього, Берлусконі неодноразово судився.

Останнім часом Берлусконі звинуватили у спробах обмежити право мешканців Італії на отримання інформації, оскільки його уряд передав до парламенту законопроект, що забороняє публікувати в ЗМІ розшифровки аудіозаписів, зроблених поліцією.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Саркозі звинуватили в спробі "берлусконізувати" французькі ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути