четвер, 24 вересня 2009 16:57

Екс-прем"єр Франції подасть до суду на Саркозі

Екс-прем"єр Франції подасть до суду на Саркозі
Екс-прем"єр міністр Франції Домінік де Вільпен, який обвинувачується в поширенні наклепу, подасть до суду на президента країни Ніколя Саркозі.

У понеділок, 21 вересня, у Парижі розпочався процес у "справі Clearstream" про поширення в 2004 році наклепу на французьких політиків, серед яких виявився нинішній президент Франції Ніколя Саркозі. Ще до вступу на посаду глави держави Саркозі виступив у цій справі як один з позивачів.

Захист де Вільпена і низка політиків засуджують участь президента в судовому процесі. Але в середу ввечері, виступаючи в ефірі телеканалів TF1 і France 2, Саркозі дав зрозуміти, що не збирається поступатися.

Він, зокрема, заявив, що "після закінчення двох років розслідування два незалежних слідчих вирішили, що винним необхідно постати перед виправним судом".

Захист де Вільпена негайно висловив своє обурення, у четвер вранці адвокат Олів"є Мецнер повідомив, що його підзахисний має намір подати до суду заяву про порушення презумпції невинності, передає радіостанція France Info. За його словами, позов проти Саркозі буде поданий у п"ятницю.

***

Справа Clearstream, що отримала назву від імені міжнародної фінансової корпорації, що базується в Люксембурзі, спочатку розслідувалася як справа про незаконні прибутки, нібито отриманих поруч відомих французьких політиків.

Проте незабаром слідство встановило, що анонімні звинувачення проти політиків є помилковими, і почало встановлювати замовників цих звинувачень. У числі можливих замовників згадувалися ймовірні суперники Саркозі в боротьбі за посаду глави держави, у тому числі прем"єр-міністр Домінік де Вільпен і колишній президент Франції Жак Ширак.

Раніше колишній президент Франції Жак Ширак відмовився давати свідчення у справі Clearstream, пославшись на те, що колишній президент, відповідно до положень французького законодавства, "не може бути примушений надавати свідчення за фактами, що відносяться до періоду його президентського мандату", повідомляє РІА Новості.

Зараз ви читаєте новину «Екс-прем"єр Франції подасть до суду на Саркозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути