субота, 20 травня 2006 16:40

У Франції проти чергового високопосадовця порушили кримінальну справу

У Франції скандал навколо так званої "справи Кліарстрім" набрав нових обертів. Учора, 19 травня, увагу місцевих засобів масової інформації привернув підприємець Жан-Луї Григорен. Він є одним з високопосадових менеджерів авіакосмічного концерну EADS. Багато французьких оглядачів вважають, що незабаром його можуть заарештувати.

Підприємця вже офіційно повідомили про те, що проти нього порушили кримінальну справу. Скоріш за все, йому висунуть обвинувачення у відмиванні грошей і незаконних операціях з продажу зброї і бойових кораблів Тайваню.

Найнебезпечнішим свідком для Григорена буде генерал французьких спецслужб Філліп Рондо. Багато у чому саме завдяки йому корупційна "справа Кліарстрім" набула політичного забарвлення.

Філліп Рондо зізнався, що два роки тому нинішній прем"єр Франції Домінік де Вільпен (тоді міністр закордонних справ) попросив його пришвидшити розслідування цієї справи. І, за твердженнями Рондо, особливо ретельно просив перевірити Ніколя Саркозі, нинішнього главу МВС Франції (тодішній міністр економіки).

Саркозі і де Вільпен вважаються суперниками за право висунути свою кандидатуру на президентських виборах 2007 року від правоцентристів.

Жоден з них у відставку не збирається, пише EuroNews

Зараз ви читаєте новину «У Франції проти чергового високопосадовця порушили кримінальну справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути