неділя, 29 квітня 2012 11:27

Саркозі не на жарт розлютився на Стросс-Кана і порадив йому замовкнути

Саркозі не на жарт розлютився на Стросс-Кана і порадив йому замовкнути
Фото: veved.ru

Президент Франції Ніколя Саркозі розкритикував заяву екс-голови МВФ Домініка Стросс-Кана про те, що минулорічний скандал в США став результатом інтриг його політичних суперників, пише французька газета Le Figaro.

"У самий розпал передвиборчої кампанії, через тиждень після першого туру виборів, Домінік Стросс-Кан починає вчити нас моралі і говорити, що нібито я винен у всьому, що з ним сталося - це вже занадто", - заявив президент під час зустрічі з виборцями .

"Виправдовуйтесь перед правосуддям і позбавте французів ваших коментарів", - додав він, звертаючись до Домініка Стросс-Кана.

У п'ятницю в інтерв'ю британській газеті The Guardian екс-глава МВФ заявив, що події, що відбувалися в травні минулого року навколо нього, "залежали від людей з оточення Саркозі, які переслідували політичні цілі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стросс-Кан звинуватив оточення Саркозі у своїй політичній смерті

У травні минулого року Стросс-Кана було заарештовано за звинуваченням у згвалтуванні покоївки нью-йоркського готелю Sofitel. Сам він заперечував свою провину, і в результаті справа розвалилася.

В інтерв'ю The Guardian колишній голова МВФ визнав, що навряд чи цей інцидент міг бути організований французькими спецслужбами. На його думку, їх завдання полягало лише в тому, щоб роздути скандал і покласти край його політичній кар'єрі.

Через що вибух скандалу у США Стросс-Кан був змушений покинути свій пост в МВФ. Крім того, він не зміг взяти участь у президентських перегонах у Франції.

Зараз ви читаєте новину «Саркозі не на жарт розлютився на Стросс-Кана і порадив йому замовкнути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути