субота, 28 квітня 2012 05:00

Багато французів стомилися від Саркозі

У другий тур президентських виборів у Франції вийшли соціаліст Франсуа Олланд із 28,63% голосів та чинний президент Ніколя Саркозі — 27,18%. Перемога будь-кого з них не змінить політики Франції щодо України, вважає науковий директор Інституту євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко, 38 років.

— Відмінність між Саркозі та Олландом полягає здебільшого у харизматичності. Перший є одним з найпомітніших і найяскравіших політиків сучасності. Олланд у цій площині з ним не може конкурувати, але це є його сильною стороною, а не слабкою. Бо Саркозі багато кого дратує своєю поведінкою і схильністю до не дуже скромного життя. Зрештою, багато хто від нього стомився.

Ідеологічна різниця теж очевидна. Саркозі правоцентрист, Олланд — лівоцентрист, соціаліст, виразник інтересів осіб найманої праці з не дуже високим рівнем доходів. Вони більшою мірою виступають за справедливий розподіл державних фінансів між прошарками населення, хочуть збільшити податки. Олланда вважають більшим популістом. Саркозі — кращим фінансистом.

Саркозі помітніший на міжнародній арені, в тому числі у Східній Європі й Україні зокрема. У цьому він був радше виняток, адже Франція історично дуже мало приділяє уваги цій частині світу. За Саркозі й головування Франції в ЄС здійснили вирішальні кроки в укладанні Угоди про асоціацію з Україною, скасуванні візового режиму тощо. Олланду Україна цікава менше. Вона перебуває на периферії уваги його і французів.

Зараз країну непокоїть фінансова криза.

Багато французів стомилися від Саркозі
Зараз ви читаєте новину «Багато французів стомилися від Саркозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути