четвер, 05 серпня 2010 12:32

Санепідемстанція радить не панікувати через холеру в Ялті

Санепідемстанція радить не панікувати через холеру в Ялті

Міністерство охорони здоров'я підтвердило наявність холерного вібріона у водоймах Ялти. На сайті відомства з'явився наказ про виділення 100 тисяч грн. на протиепідемічні заходи. Тим не менше в санепідемстанції МОЗ заявили, що підстав для паніки немає.

Однак міністр охорони здоров'я Зіновій Митник, який напередодні підписав указ про боротьбу з холерою в Ялті, заявив журналістам у Києві, що йому нічого не відомо про ситуацію на Південному березі Криму.

"Я не знаю, хто такі повідомлення давав. Я не можу коментувати повідомлення, яких я не бачив. Але ніяких проблем на сьогоднішній день немає. Протягом усього року проводяться профілактичні заходи, а особливо в такий період", - сказав голова МОЗ.

"У тому, що в Ялті висіяв холерний вібріон, немає нічого страшного", - заявили співробітники відділу особливо небезпечних захворювань ЦСЕС МОЗ України.

"Якщо б це було небезпечно, то, повірте, там би вже стояв кордон. І нікого не тільки до Ялти, а й у Крим не впускали б. Цей вібріон періодично виявляється не тільки в кримських водоймищах, але і в інших, загрози для життя і здоров'я він не несе ", - додали в СЕС.

Тим не менше після перевірки МОЗ було вирішено виділити 100 тисяч грн.. на заходи по боротьбі та профілактиці холери. "Нам кожен рік стільки грошей виділяють на проведення профілактичних заходів", - заявив заступник головного державного санітарного лікаря АР Крим Василь Климовий.

"Адже влітку до нас приїжджає не тільки багато курортників з різних країн, але і головні керівники країни. І природно під час курортного сезону ми проводимо додаткові заходи, щоб убезпечити всіх", - додав він.

Нагадаємо, раніше мерія Ялти виступила зі спростуванням інформації про виявлення холери у водоймах курорту. Подібні чутки влади пов'язала зі спробами зірвати курортний сезон.

КорреспонденТ

Зараз ви читаєте новину «Санепідемстанція радить не панікувати через холеру в Ялті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути