четвер, 15 липня 2010 17:27

У Ялті невідомі поширюють чутки про холеру

У Ялті невідомі поширюють чутки про холеру

У Ялті з'явилися чутки про випадки захворювання холерою. Міська влада заперечує цю інформацію і заявляє про спроби зірвати курортний сезон.

Інформація про зареєстровані в Ялті випадки захворювання холерою не відповідає дійсності, заявляє мерія.

За повідомленням прес-служби мерії Ялти, чутки про нібито зареєстровані випадки захворювання холерою тиражуються на інтернет-сайтах. Однак, за словами першого віце-мера курорту Геннадія Добкіна й начальника Української протичумної станції Олександра Хайтовича, жодного випадку зараження холерою на території Великої Ялти не зареєстровано.

"Це підтверджують перевірки, проведені протягом декількох останніх днів комісіями МОЗ України та МОЗ Криму", - наголосив Добкін.

При цьому віце-мер припустив, що чутки могли виникнути через рекомендації відпочиваючим протягом останнього тижня утриматися від купання у морі.

"Чутки могли виникнути через рекомендації відпочиваючим протягом останнього тижня утриматися від купання в морі. Це пов'язано з тим, що в Ялті стоїть спекотна погода, але регулярно йдуть сильні дощі. Таке поєднання може викликати невідповідність морської води санітарним нормам", - сказано в заяві.

За даними мерії, повністю закритою для купання в Ялті була і залишається ділянка берега на набережній в районі причалу N 9. "Ця ділянка ніколи не була пляжем, тому купання в цьому місці заборонено", - зазначили в прес-службі.

У мерії припускають, що чутки про холеру в Ялті є "спробою зірвати" високий "курортний сезон".

Нагадаємо, минулого тижня санепідемстанція як превентивний захід закрила чотири пляжі в Ялті - готелі Ореанда, Приморський, Фітнес, ТОВ Центр Інвест і компанії Левант. Під підозру СЕС потрапила річкова вода, яка стікає в море, і в якій виявлено відхилення від норми.

Як уточнили в МОЗ, взяті додаткові проби води, і якщо їх результати підтвердять позитивні тенденції, то пляжі буде відкрито.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «У Ялті невідомі поширюють чутки про холеру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути