пʼятниця, 09 липня 2010 18:47

Мешканців Прикарпаття попередили про холеру

Мешканців Прикарпаття попередили про холеру

Через повінь на Прикарпатті існує загроза змиву кладовищ та сільських туалетів. Зараз фахівці Державної екологічної інспекції виїхали на Івано-Франківщину для вивчення екологічної ситуації.

У результаті сильних дощів на Прикарпатті стався підйом води в басейнах річок Дністер і Прут.

На даний час існує загроза змиву захоронення 1914 року в с. Тужилів Калуського району та скотомогильника в с. Кобаки Косівського району, повідомляє прес-служба Мінприроди.

Саме у цих районах у минулому столітті було зафіксовано холеру.

Заскладовані для утилізації непридатні пестициди та отрутохімікати, близько 11 тонн, у с. Джурів Снятинського району були вивезені 08.07.2010 у безпечне місце.

У зоні діяльності ДП "Калійний завод" ВАТ "Оріана" м. Калуш рівень розсолів хвостосховища N2 близький до проектної відмітки.

У м. Івано-Франківську по вул. Коновальця (в районі аеропорту) відбулося підтоплення житлових будинків через несправну систему дощової каналізації аеропорту. На місці події працює комісія за участю працівників санітарної інспекції.

У підтоплених селах в криницях піднявся рівень води. Санепідеміологи попереджають навіть якщо у колодязях вода не брудна, пити її сирою не можна. Обов"язково кип"ятити воду і під час миття рук, овочів та фруктів.

Як і під час повені 2008 року, працівники Івано-Франківської обласної санепідеміологічної станції візьмуть проби води у підтоплених районах. Також надаватимуть людям засоби для очищення води.

Батькам радять не дозволяти дітям купатися і бігати по воді, яка зараз небезпечна для їхнього здоров'я.

Холера – гостра кишкова інфекція. У довкіллі холерний вібріон зберігається життєздатність досить довго, у воді відкритих водойм добре розмножується. Гине під дією сонячного проміння, при висушуванні, у кислому середовищі, при нагріванні.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Мешканців Прикарпаття попередили про холеру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути