пʼятниця, 08 серпня 2008 12:15

Літак протаранив будівлю біля університету і хімічного складу (ФОТО)

На півночі Ізраїлю в четвер розбився невеликий літак. В результаті краху загинули три людини, ще троє отримали поранення різного ступеня тяжкості. Постраждалі були доставлені в лікарню.

Як передає РБК, приватний літак Cessna звалився недалеко від невеликого аеропорту в місті Хайфа, врізавшись в будівлю поряд з Технічним університетом.

Тим часом, за непідтвердженою інформацією, поширеною місцевими ЗМІ, поранення отримали також декілька чоловік на землі.

Перед катастрофою літак зачепив лінію електропередач, після чого на борту виникла пожежа. Пілот спробував посадити охоплену полум"ям машину, проте не дотягнув до злітно-посадочної смуги.

Тим часом авіакатастрофа могла перетворитися на набагато серйознішу трагедію, якби літак врізався не в покинуту будівлю військової авіабази, а в розташоване за декілька десятків метрів від нього сховище аміаку.

Активісти екологічних організацій і голів муніципалітетів вже давно попереджають про велику вірогідність подібної катастрофи. Злітно-посадочна смуга Хайфського аеропорту, використовувана для приватних літаків, розташована за декілька сотень метрів від цілого ряду хімічних підприємств, зокрема - Хайфського нафтопереробного заводу. А сховище аміаку взагалі впритул прилягає до ВПП.

Остання катастрофа за участю літака Cessna сталася на початку цього тижня в США, де дана марка є однією з найбільш популярних. В умовах сильного туману вранці 4 серпня літак врізався в житловий будинок, розташований в місті Гирхарт (штат Орегон). Загинули чотири людини: пілот і пасажир, а також двоє дітей, що знаходилися в будинку у момент аварії.

Зараз ви читаєте новину «Літак протаранив будівлю біля університету і хімічного складу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути