вівторок, 25 листопада 2008 10:02

Найбагатшу людину в Китаї звинувачують у маніпуляціях на фондовій біржі

Найбагатшу людину в Китаї звинувачують у маніпуляціях на фондовій біржі

Комерційна діяльність в китайській компанії електронних виробів призупинилася в понеділок, після того як оголосили, що директор фірми - найбагатший чоловік в Китаї - обвинувачується в маніпуляції на ринку акції, та знаходиться під розслідуванням.

Фондова біржа в Гонконзі зупинила комерційні операції в холдингу Gome Electrical Appliances, через доповіді поліції про розслідування справи Вонг Квонг Ю, виконавчого директора компанії та утримувача контрольного пакету акцій.

39-річний Вонг - найбагатша людина в Китаї, і володіє 6.3 мільярдами доларів, згідно Переліку найбагатших Китайців за 2008 рік. За останні п"ять років він займав перше місце в переліку вже тричі. Перелік було створено в 1999 році.

Поліція відмовляється коментувати пред"явлені звинувачення. Адміністрація компанії заявила, що не отримала жодного юридичного документу чи заяви, пов"язаної зі звинуваченням їх директора від будь-якого керівного, урядового чи юридичного органа в Народній республіці Китай.

Представники компанії пояснили, що комерційні операції були призупинені в понеділок для того, щоб уникнути безпорядку на ринку та нестабільності цінних паперів, повідомляє CNN.

Зараз ви читаєте новину «Найбагатшу людину в Китаї звинувачують у маніпуляціях на фондовій біржі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути