Ексклюзиви
пʼятниця, 30 січня 2009 09:04

Розвідка США дізналася про одужання Кім Чен Іра

Представник Управління національної безпеки США на умовах анонімності повідомив, що лідер Північної Кореї Кім Чен Ір повністю відновився після перенесених хвороб і повернувся до управління країною, передає в четвер агентство Reuters.

За словами співробітника розвідслужби, кілька місяців тому у Кім Чен Іра виникли проблеми зі здоров"ям, однак до цього моменту можна говорити про те, що він "знову в сідлі", приймає важливі рішення самостійно і його політична репутація знаходиться на колишньому рівні.

Нагадаємо, перші повідомлення про хворобу північнокорейского лідера з"явилися в кінці жовтня 2008 року, після того як він тривалий час не з"являвся на публіці. На початку вересня з"явилися припущення, що Кім Чен Ір переніс інсульт, а в кінці жовтня повідомлялося і про другий інсульт. Офіційно влада Північної Кореї заперечувала подібні повідомлення, стверджуючи, що зі здоров"ям у Кім Чен Іра все в порядку.

Пізніше в підтвердження цього північнокорейські ЗМІ почали поширювати фотографії Кім Чен Іра, на них лідер КНДР був зображений під час відвідування різних громадських, спортивних, але в основному військових заходів. У січні 2009 року Кім Чен Ір зустрівся з китайським політиком, вперше з літа 2008 року.

У той же час, незадовго до зустрічі Кім Чен Іра з представником Компартії Китаю, південнокорейське агентство "Йонхап" повідомило про те, що північнокорейський лідер нібито вибрав собі наступника, яким повинен стати його син Кім Чен Ун. Офіційного підтвердження цієї інформації з боку КНДР, втім, не було.
Зараз ви читаєте новину «Розвідка США дізналася про одужання Кім Чен Іра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути