понеділок, 05 листопада 2007 17:37

Розумово відсталих дітей примушували вантажити вугілля: норма – 6 тонн

Прокуратура Донецької області виявила низку порушень у сфері дотримання законодавства, спрямованого на захист прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківської опіки і дітей, усиновлених громадянами України.

Були виявлені такі порушення, як затягування термінів оформлення документації на вихованців дитячих будинків, порушення процедури визначення статусу дітей, позбавлених батьківської опіки, що було перешкодою для їхнього можливого усиновлення.

Крім того, були виявлені випадки незаконного використання дитячої праці, з метою отримання прибутку. Вихованці Торезької спеціальної школи-інтернату для дітей з порушеннями розумового і фізичного розвитку, з відома керівництва учбового закладу, притягувалися до просіювання і завантаження вугілля. За робочий день, з 9-00 до 17-00, ними завантажувалося від 4 до 6 тонн вугілля. Керівництво Шахтарського дитячого будинку інвалідів використовувало грошові кошти з особових рахунків вихованців для придбання продуктів харчування і тютюнових виробів, не маючи на це дозволу органів опіки і опікування. По цьому факту порушено кримінальну справу стосовно директора цього учбового закладу. Також є приклади невиконання опікунами опікунських обов`язків, фактів незаконного продажу житла, що належить неповнолітнім.

За наслідками перевірок порушено 1 кримінальну справу, внесено 12 подань, 5 розпоряджень, 2 протести, 2 позовних заяви до суду і порушено 1 дисциплінарне провадження.

Всього було перевірено 5 будинків дитини, 10 дитячих будинків, 3 дитячих дома для дітей–інвалідів, 77 шкіл–інтернатів, 9 з яких – для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки, 118 професійно - технічних учбових закладів, повідомляє Остров.

Зараз ви читаєте новину «Розумово відсталих дітей примушували вантажити вугілля: норма – 6 тонн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути