понеділок, 14 січня 2008 13:43

Розгнівані пасажири розгромили аеропорт Буенос-Айреса

У Аргентині масове скасування рейсів розгнівало пасажирів: в аеропорту Буенос-Айреса люди розгромили каси і атакували службовця авіакомпанії. Натовп усмиряли поліцейські.

Ситуація розжарилася кілька днів тому через страйк пілотів і співробітників аеропорту. В результаті більшість рейсів скасували, а в залах очікування скупчилося близько п"яти тисяч чоловік. Багато людей ночувало просто на підлозі. Зараз конфлікт залагоджений, і частина пасажирів вже залишила аеропорт.

Через страйк службовців авіакомпанії Aerolineas Argentinas, які вимагають підвищення заробітної плати, в найбільшому міжнародному аеропорту аргентинської столиці "застрягло" чотири тисячі пасажирів.

Проблеми почалися ще в минулий четвер, коли вантажники компанії Аерохендлінг, яка є підрядчиком Aerolineas Argentinas, оголосили страйк. Вони зажадали збільшити заробітну плату майже на 400 доларів як компенсацію за інфляцію в країні.

Тим часом страйк у столичному аеропорту серйозно не вплинув на роботу іноземних авіакомпаній, які здійснюють свої рейси за планом. 95 відсотків акцій Aerolineas Argentinas належать іспанській корпорації Марсанс, а решта п"ять - аргентинському уряду, який має намір збільшити свою участь у компанії до 20 відсотків, повідомляє Вести.ru.
Зараз ви читаєте новину «Розгнівані пасажири розгромили аеропорт Буенос-Айреса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути