пʼятниця, 17 серпня 2012 01:13

Російські юристи підготували два нові позови до Pussy Riot

Російські юристи підготували два нові позови до Pussy Riot
Фото: Reuters

Юристи підготували два нові позови до учасниць панк-групи Pussy Riot про компенсацію моральних збитків, повідомив керівний партнер юридичної фірми Рябініна, Зинов'єв і Крестьянов Костянтин Зинов'єв.

Перший позов юристи подали в Кунцевський районний суд Москви на початку серпня на захист мешканки Новосибірська Ірини Рузанкіної. Жінка вимагає стягнути з учасниць панк-групи 30 тисяч рублів як компенсацію моральної шкоди, якої нібито завдав їй їхній виступ у храмі Христа Спасителя.

За словами Зинов'єва, підготовано ще два аналогічні позови. Їх подали жителі Новосибірська, що зазнали, за їхнім твердженням, "моральних страждань" після перегляду відеоролика в інтернеті про виступ учасниць панк-групи у храмі Христа Спасителя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Надію Толоконнікову з Pussy Riot кличуть в український Playboy

"Позови вже підписано, сьогодні вони будуть надіслані до Кунцевського суду Москви прискореною поштою", - сказав юрист.

З урахуванням трьох позовів мешканці Новосибірська в цілому вимагають стягнути з учасниць Pussy Riot загалом 90 тисяч рублів.

Зинов'єв додав, що, ймовірно, найближчим часом з'являться ще кілька аналогічних позовів від новосибірців.

Засідання за першим позовом в Кунцевському суді Москви відбудеться 20 серпня, сказав співрозмовник.

Новосибірський художник Артем Лоскутов, який виступає на захист Pussy Riot, в четвер подав зустрічний судовий позов проти юридичної фірми. Художник вважає, що юристи "перегинають палку" і намагаються "нажитися на чужому горі і заробити жалюгідну дещицю громадської уваги". Своїм позовом, спрямованим у Калінінський районний суд Новосибірська, Лоскутов хоче показати, що юристи не мають рації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я сподіваюся, що ви залишитеся сильними" - Пол Маккартні підтримав Pussy Riot

Багато інтернет-користувачів несхвально сприйняли дії юристів, що подають позови проти Pussy Riot. Зокрема в мережі оприлюднили інформацію про те, що подала перший позов мешканка Новосибірська Ірина Рузанкіна, яка подала перший позов, у середині 2000-х років подавала документи на участь у виборах губернатора регіону, однак не була зареєстрована.

За словами юриста Зинов'єва, самопіар, в якому звинувачують Рузанкіну, їй не потрібен, оскільки вона "вже давним-давно відійшла від політичних амбіцій".

Деякі ЗМІ та інтернет-користувачі також згадали скандальну історію, до якої був причетний один з керівників юридичної фірми Рябініна, Зинов'єв і Крестьянов. У 2009 році він подавав в суд на управління у справах РАГС, звинувативши в тому, що РАГСи використовують неліцензійну версію маршу Мендельсона і не виплачують винагороду виконавцям.

На захист маршу Мендельсона заступилася інтернет-спільнота. Блогери звинуватили юристів в абсурді і закликали всіх музикантів записати свої версії маршу Мендельсона і дозволити всім РАГСам виконувати саме ці версії.

Зараз ви читаєте новину «Російські юристи підготували два нові позови до Pussy Riot». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути