неділя, 22 березня 2009 15:14

Росії не подобається те, що робить США

Росії не подобається те, що робить США
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Росія незадоволена домінуючою роллю США в системі європейської безпеки і тим, що Америка робить з країнами, які є сусідами Росії і раніше входили до складу СРСР.

Це заяву Лавров зробив на форумі, що проходив в Брюсселі, присвяченому проблемам міжнародної безпеки. Російський міністр несхвально висловився щодо прагнення США і Євросоюзу посилити зв"язки із східноєвропейськими країнами, які межують з Росією, і заявив, що європейська безпека - це справа Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ), а не НАТО чи окремих держав.

Лавров заявив, що НАТО за сприяння ОБСЄ має взяти на себе "юридичні зобов"язання" з дотримання миру в Європі. "НАТО бомбило Югославію, не маючи на те легального обґрунтування. Це непокоїть нас. НАТО бере на себе відповідальність ухвалення односторонніх рішень щодо звинувачення або примусу когось", - заявив Лавров.

Під час дебатів колишній генеральний секретар НАТО Хав"єр Солана відповів Лаврову, сказавши, що Росії потрібно посилювати зв"язки з НАТО за допомогою існуючих механізмів. "У нас є величезні можливості поліпшити ситуацію", - сказав він.

За матеріалами: Associated Press, УНИАН.

Зараз ви читаєте новину «Росії не подобається те, що робить США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути