середа, 18 березня 2009 19:56

НАТО неохоче йде на контакт з Росією

НАТО неохоче йде на контакт з Росією
Після жвавих дебатів на засіданні НАТО в Брюсселі члени Північноатлантичного альянсу вирішили відновити роботу ради Росія-НАТО. Багато хто називає це першим переговорним успіхом держсекретаря США Хіларі Клінтон, відзначає оглядач Die Welt Штефані Больцен. Вашингтон сподівається, що Москва надасть йому підтримку не тільки в іранській політиці.

Як нагадує далі автор статті, робота Ради була припинена в середині серпня - після війни між Росією та Грузією за Південну Осетію. Тепер же, на думку Вашингтона, та й Берліна прийшов час знову зближуватися з Москвою. Для цього, помічає кореспондент, необхідно схвалення всіх членів Ради НАТО. "Вже на початку переговорів Литва і Чехія висловилися проти поставленої на порядку денному засідання мети - відновлення роботи Ради Росія-НАТО", - помічає Штефані Больцен. Вільнюс назвав подібний крок передчасним. Критика, помічає видання, пов"язана насамперед з тим, що Росія так і не виконала до кінця зобов"язання, дані після війни в Грузії: не вивела свої війська з території Південної Осетії та Абхазії.

Але не тільки в питанні про ядерну програму Ірану Вашингтон очікує на підтримку Москви, нагадує автор, - США зацікавлені в підтримці Росії й з афганського питання.

За матеріалами InoPressa.ru

Зараз ви читаєте новину «НАТО неохоче йде на контакт з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути