вівторок, 18 вересня 2007 12:46

Росіянин урятував пасажирів літака, що згорів у Таїланді

Мужність і винахідливість проявив прапорщик ізраїльської армії Володимир Фрайліхман, рятуючись із літака MD-82 авіакомпанії Таїланду, що зазнав аварії й згорів при посадці в аеропорту Пхукета. З"ясувалося, що Фрайліхман вибив двері аварійного виходу, які заклинило, і це дало змогу 20-25 пасажирам залишити літак. Зараз Володимир і його дружина Ізабелла з переломами та забоями знаходяться в місцевій лікарні, їх готують до відправки в Ізраїль.

Володимир розповів, що політ проходив нормально, але при зниженні над Пхукетом почався сильний дощ. Ніхто не хвилювався, й нічого незвичайного спочатку не відбувалося. При підльоті до аеропорту пасажирів попросили пристебнути ремені. Всі відчули, як літак випустив шасі. Потім, розповів Фрайліхман, "літак зайшов на посадку і вже майже торкнувся землі, коли раптом почав знову набирати висоту. Через кілька секунд ми відчули сильний удар. Літак просто кинуло вбік. Мені здається, що пілот не влучив у посадочну смугу на 10-20 метрів через порив вітру або через сильний дощ".

Щойно літак зупинився, почалася пожежа. Салон почав заповнюватися димом, сильно запахло пальним. Подружжя Фрайліхман завдяки щасливому випадку опинилося в хвості літака, біля аварійних виходів. Разом з ірландським туристом, що сидів поряд, Володимир спробував відкрити найближчий аварійний вихід, але його заклинило. Він кинувся до іншого виходу, але той також не відкривався. Тоді прапорщикові довелося просто вибити двері. Після цього він буквально викинув свою дружину через люк на крило літака, а потім побіг сам, але послизнувся й упав у рівчак з висоти два метри. "Із останніх сил я виповз із рівчака до дружини, яка зістрибнула з крила на траву. Ми бачили, як слідом за нами з літака виходять ще люди".

Рятувальники вважають, що дії Володимира Фрайліхмана врятували життя 20-25 пасажирам. Адже після того, як ці пасажири залишили літак, його охопило полум"ям. У лікарняну палату до Фрайліхмана заходять ізраїльські туристи, рятувальники і місцеві чиновники, щоб потиснути йому руку. Його відвідали міністр закордонних справ Таїланду Нітья Пібулсонграм і посол Ізраїлю Яель Рубінштейн, повідомляє NEWSru Israel.

Зараз ви читаєте новину «Росіянин урятував пасажирів літака, що згорів у Таїланді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути