пʼятниця, 20 травня 2022 20:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни готуються до анексії окупованих територій України - Денісова

Росіяни готуються до анексії окупованих територій України - Денісова
У планах загарбників утворити тимчасові адміністрації у Донецькій, Луганській, Херсонській та Запорізькій областях. Фото: Людмила Денісова

Після провалення плану щодо "референдуму" на Херсонщині через масові протести місцевих мешканців, окупанти розпочали розробляти інший сценарій привласнення українських територій.

З цією метою до Держдуми РФ внесли законопроєкт про розширення повноважень президента, зокрема щодо створення тимчасових адміністрацій за межами Росії на захоплених територіях України, повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС не буде визнавати ніякі російські "референдуми" на окупованих територіях

У планах загарбників утворити тимчасові адміністрації в Донецькій, Луганській, Херсонській і Запорізькій областях. Підготування до цього вже почали.

За словами Денісової, у Скадовську Херсонської області окупанти формують базу даних мешканців під приводом здійснення соціальних виплат у російських рублях. Водночас анонсують оформлення нових паспортів зразка РФ для мешканців тимчасово окупованої Херсонської області.

"Напередодні колаборант Володимир Сальдо, який проголосив себе очільником Херсонської області, повідомив рашистським ЗМІ, що Херсонщина вже найближчим часом увійде до складу РФ", - повідомила вона.

Радник голови Офіса президента Михайло Подоляк наголосив, що будь-які заяви країни-загарбниці Росії про "референдуми" та "народні республіки" є абсолютно нікчемними.

Голова комітету Ради Федерації з конституційного законодавства РФ Андрій Клішас заявив, що мешканці тимчасово захоплених територій України мають право вирішувати, чи хочуть вони жити з Росією.

Таким чином він натякнув на можливу анексію Херсонської та Запорізької областей.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни готуються до анексії окупованих територій України - Денісова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути