Ексклюзиви
четвер, 12 травня 2022 22:24

ЄС не буде визнавати ніякі російські "референдуми" на окупованих територіях

ЄС не буде визнавати ніякі російські "референдуми" на окупованих територіях
ЄС не визнаватиме ніякі російські референдуми. Фото: РБК

Будь-які спроби РФ провести так звані "референдуми" на тимчасово окупованих територіях України з метою проголошення нових "народних республік" чи приєднання до рф є незаконними і не будуть визнані.

В Євросоюзі засудили примусову депортацію громадян України до рф, а також до так званих "фільтраційних таборів, заявили в місії Євросоюзу при ОБСЄ під час засідання Постійної ради ОБСЄ

"Ми підтверджуємо наше рішуче засудження спроб росії зі створення нелегітимних альтернативних адміністративних структур у Херсоні, Маріуполі та інших містах України. Будь-які спроби росії провести так звані "референдуми" під дулом автомата на територіях, що знаходяться під контролем російських військових, з метою проголошення нових "народних республік" або приєднання до росії є незаконними і не будуть визнані", йдеться в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Херсоні продавці відмовляються від металевих грошей

У ЄС висловили занепокоєння з приводу того, що російська маріонеткова "адміністрація" в Херсонській області повернула у вжиток російський імперський символ, а оператори мобільного зв'язку в не підконтрольних уряду районах Донецької та Луганської областей використовують російський код країни.

"Ми також засуджуємо введення російського рубля як грошової одиниці, використання російських навчальних програм, зміни назв міст і сіл та їх дорожніх знаків, а також будь-яку роздачу російських паспортів у спрощений та вибірковий спосіб серед громадян України", - зазначається у заяві.

"Ми закликаємо Росію повністю поважати суверенітет і територіальну цілісність України у межах її міжнародно визнаних кордонів і територіальних вод і негайно звільнити усіх демократично обраних українських чиновників, які залишаються під вартою в росії", - йдеться у заяві.

Російські окупанти хочуть організувати у Маріуполі "реферндум" про "приєднання" міста до Російської Федерації. Перший крок - перехід на російський код мобільного зв'язку. Тепер в "днр" мають зайти російські банки та заклади вищої освіти. Щодо закладів вищої освіти буде визначено Росією окремий перелік інститутів, які не тількі будуть здійснювати зарахування дітей з окупованих територій, а й безпосередньо працювати на території області.

Зараз ви читаєте новину «ЄС не буде визнавати ніякі російські "референдуми" на окупованих територіях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути