субота, 14 травня 2022 13:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія вичерпала резерви боєздатних батальйонно-тактичних груп - розвідка

Росія вичерпала резерви боєздатних батальйонно-тактичних груп - розвідка
В Росії з призовників формують нові підпрозділи, щоб направити їх на териорію України. Фото: rbc.ua

У Росії на державному рівні триває прихована мобілізація.

В Бєлгородській та Ростовській областях на основі призовників формують нові підрозділи, які направляють в Україну. Про це повідомило головне управління розвідки Міноборони в Telegram.

Проте застосування таких військ переважно неефективне. На сьогодні ресурси, які стосуються найбільш боєздатних батальйонно-тактичних груп, Росія вичерпала, хоча в неї ще достатньо резервів для ввеедення на територію України .

В підрозділах російських окупаційних військ панує пригніченість і депресивний морально-психологічний клімат, повідомив представник військової розвідки Вадим Скібіцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В України з'явився шанс повернути Донбас: експерти назвали три варіанти розвитку війни

"Найбільш пригнічений моральний стан - у військовослужбовців 1-го та 2-го армійських корпусів із тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей. Тому що саме там відбувається примусова мобілізація і призов до лав російських окупаційних військ.

Непідготовлений особовий склад, який не має по суті бойового досвіду, спрямовується зараз на найважливіші напрямки. Крім того, ті резервісти, які направляються на територію України з РФ, особливо з її центральних, східних регіонів, вони просто думали, що їдуть заробляти гроші, а тут їх по суті зустрічає потужний опір ЗС України, сил оборони, територіальної оборони та всього населення", - розповів Скібіцький і додав, що замість отримання грошей росіяни повертаються додому в мішках для трупів, що дуже впливає на моральний стан окупантів.

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов бачить два сценарії завершення війни з РФ. Перший - розділення Росії на три й більше частин. І другий - відносне збереження територіальної цілісності РФ при зміні керівництва країни.

Зараз ви читаєте новину «Росія вичерпала резерви боєздатних батальйонно-тактичних груп - розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути