вівторок, 03 травня 2022 02:15

Є два сценарії завершення війни з Росією - керівник ГУР Буданов

Є два сценарії завершення війни з Росією - керівник ГУР Буданов
Глава розвідки розповів про два сценарії завершення війни з Росією. Фото: Укрінформ

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов бачить два сценарії завершення війни з РФ.

Перший — розділення Росії на три й більше частин. І другий — відносне збереження територіальної цілісності РФ при зміні керівництва країни, розповів він в інтерв'ю журналу "Новое время".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росія прагне досягти своєї мети - окупувати Донбас, південь" - полковник Сергій Грабський

У другому випадку новий керівник скаже, що РФ ні при чому в усіх цих процесах. Мовляв, це був хворий диктатор, а країна тут ні до чого. Тоді Росія віддасть усі окуповані нею території — від островів Японії до Кенігсберга, який належить Німеччині.

"Ось два шляхи. Більшість військово-політичного керівництва Росії це знає. І саме тому є дуже багато спроб діалогу з західним світом, не дивлячись на ту офіційну риторику, яку вони всі використовують. А от неофіційна зовсім інша: вони бояться втратити свої статки. І вони розуміють, чим це дуже швидко для них закінчиться", - заявив Буданов.

Начальник ГУР висловив упевненість, що Україна переможе.

"Залишити йому (Путіну - ред.) шлях для відступу — це одна зі стратегій, проте це майже нереально. Він військовий злочинець для всього світу. Це його кінець, він сам себе загнав у глухий кут", - додав Буданов.

Раніше очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що росіяни хотіли відтворити Таврійську губернію, яка існувала нетривалий час у Російській імперії. Це територія Криму, Херсонської, частково Миколаївської, Донецької і Запорізької областей з адміністративним центром у Сімферополі.

Друга ідея - Небесне місто. Це Одеська й Херсонська область, частина Миколаївської області, місто Дніпро й частина Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «Є два сценарії завершення війни з Росією - керівник ГУР Буданов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути